Actuele levertijden:  Voor 12:00 uur besteld, levering na 2 werkdagen

Kleur Beitsen

18 producten

per pagina

18 producten

per pagina

Kleur beitsen

Douglas hout heeft een prachtige roodbruine kleur, maar kan na verloop van tijd vergrijzen. Om dit te voorkomen behandel je het hout met beits. Bij Douglas-Hout.nl kies je uit diverse soorten en kleuren beitsen waarmee je jouw Douglas hout van een prachtige afwerking voorziet.

 

Hout beitsen in verschillende kleuren

Wil jij jouw houten bouwproject van een nieuwe kleur voorzien? Dan is beits een goed idee. Door het hout te beitsen bescherm je het tegen invloeden van buitenaf en voorzie je het bovendien meteen van een mooie nieuwe kleur. Je kunt hout beitsen in diverse kleuren. Kies bijvoorbeeld voor diepzwart of kiezelgrijs. De Remmers induline beits die wij verkopen is uitermate geschikt voor buiten hout. De beits bladdert niet en beschermt het hout goed tegen onder andere UV-licht en schimmels. Dat maakt deze beits een goede keuze voor onder andere schuttingen, pergola’s, overkappingen en tuinhuisjes. Remmers beits laat zich eenvoudig verwerken en kan zowel met een kwast als met een spuit aangebracht worden. Wil je het hout wel beschermen met Remmers induline, maar wil je het niet van een andere kleur voorzien? Kies dan voor blanke beits. Zo geniet je wel van de bescherming, maar zonder dat je voor een andere kleur hoeft te kiezen.

 

Vergrijsd hout behandelen

Heb jij een mooie houten constructie in de tuin staan, maar is deze door alle invloeden van buitenaf gaan vergrijzen? Dan kun je het hout behandelen met speciale ontgrijzer. Met dit product kun je de grijze verkleuringen en vervuiling eenvoudig van het hout verwijderen. Ook roetsporen, algen en mos zijn met de ontgrijzer te verwijderen. Zo krijgt het hout de oorspronkelijke kleur terug. Bescherm het hout daarna met een beits om te zorgen dat het niet weer gaat vergrijzen. Dan geniet je nog langer van jouw mooie houten producten.

 

Advies over remmers beits, induline en andere behandelingen

De Remmers beits die je in ons assortiment vindt, is geschikt voor diverse houtsoorten. Douglas hout kan goed met de beits behandeld worden, maar ook grenen-, vuren- en eikenhout is hier geschikt voor. Zo geef je jouw pergola, veranda of tuinhuisje gemakkelijk een nieuwe kleur én goede bescherming. Heb je vragen over de verschillende kleuren of soorten beits, of over het beitsen van Douglas hout in het algemeen? Dan horen we graag van je. Vertel ons voor welke uitdaging je staat en we voorzien je van een passend advies. Zo kies jij goed geïnformeerd de juiste producten en behaal je fantastische resultaten met de kleur beitsen.

Kleur beitsen
Hoe regelmatig moet ik mijn hout met beits behandelen?

Onder invloed van zonlicht, vocht en wind kan gebeitst hout verkleuren. Omdat de omstandigheden per situatie verschillend zijn, kan het bij de één eerder nodig zijn het hout opnieuw te behandelen als bij een ander. De meeste beitsen blijven minstens 3 jaar mooi van kleur. Opnieuw beitsen is pas nodig als er sprake is van verkleuring.

Hoeveel hout kan ik beitsen met een blik van 2,5l.

Met een blik van 2,5l. kan je 10m2 tweelaags beitsen.

Wat is het verschil tussen GW310 en DW610 beits?

GW310 is dunner als DW610. De kleuren zijn transparant en de houtstructuur blijft goed zichtbaar. GW310 is met name geschikt voor fijnbezaagd hout. DW610 is dekkend en dampopen (vocht kan uit het hout ontsnappen). De houtstructuur blijft (bij 3 lagen) zichtbaar. Beide varianten zorgen voor een goede vochtregulering van het hout.