Actuele levertijden:  Voor 12:00 uur besteld, levering na 2 werkdagen

Houtteer

3 producten

per pagina

 1. 622010000010
  Teer 1 ltr.
  € 16,29 € 13,46
 2. 622010000025
  Teer 2,5 ltr.
  € 40,74 € 33,67
 3. 622010000050
  Teer 5 ltr.
  € 81,49 € 67,35

3 producten

per pagina

Houtteer

Bescherm houten palen die in de grond staan door ze te behandelen met teer. Zo voorkom je houtrot en gaat je houten constructie veel langer mee. Houtteer is toepasbaar op diverse houtsoorten. Houtteer kopen kan bij Douglas-Hout.nl. Zo geniet je nog langer van jouw houten constructies.

 

Waarvoor gebruik je houtteer?

Als (Douglas) hout in de grond staat, is het hout vatbaar voor onder andere houtrot en schimmels. Deze kunnen jouw houten palen flink aantasten, waardoor jouw gehele houten constructie instabiel wordt. Om dit te voorkomen gebruik je houtteer. Door de houten palen te behandelen met teer bescherm je ze tegen de vervelende invloeden van buitenaf. Hierdoor zullen de Douglas palen langer meegaan en geniet je jarenlang van een stevige fundering van bijvoorbeeld een veranda of pergola. Je hoeft het houtteer enkel aan te brengen op de houten delen die onder de grond komen te staan. Alles wat boven de grond zichtbaar is, kan behandeld worden met bijvoorbeeld olie of beits. Zo zie je niets van het teer, terwijl het wel voor een langere levensduur zorgt.

 

Toepasbaar op diverse houtsoorten

Bij Douglas-Hout.nl focussen wij ons op producten gemaakt van Douglas hout. Heb jij echter een houten constructie van ander hout in gedachten? Ook dan kun je teer gebruiken om het hout te beschermen. En zelfs andere materialen zijn met teer te behandelen. We verkopen het houtteer in blikken van 1, 2,5 en 5 liter. Zo kies je gemakkelijk het formaat dat bij jouw project past en blijf je niet met veel resten zitten. Je brengt het teer gemakkelijk aan met een geschikte kwast, zoals een ronde of platte kwast.

 

Houtteer kopen bij Douglas-Hout.nl

Wil jij graag teer kopen om hout mee te behandelen? Dat kan gemakkelijk bij Douglas-Hout.nl. Kies het formaat blik dat je nodig hebt en bestel deze eenvoudig online. We bezorgen het houtteer dan zo snel mogelijk bij je thuis. Wil je eerst meer weten over hout behandelen met teer of heb je vragen over andere producten? Neem dan contact met ons op. We hebben ruime ervaring met het realiseren van diverse projecten en voorzien jou graag van een passend advies. Je kunt bij ons terecht met vragen over teer, over het beitsen van Douglas hout, maar ook over de vele producten van Douglas hout die wij in het assortiment hebben. Zo helpen we je van begin tot einde bij het neerzetten van een stevige constructie waar je jarenlang plezier van zult hebben.

Houtteer
Waarmee kan ik teer aanbrengen op het hout?

Voor het aanbrengen gebruik je één van onze kwasten. Voor de grotere palen is een blokkwast handig. Ga je een wat kleinere paal behandelen, gebruik dan een ronde of platte kwast.

Tot welke hoogte moet ik mijn paal met teer behandelen?

Je smeert de houtteer tot 10 centimeter boven het maaiveld. De rest van de paal kan je (indien gewenst) behandelen met olie of beits. Zo geef je de paal de nodige bescherming tegen houtrot en schimmels.

Kan je houtteer ook gebruiken op andere houtsoorten?

Ja, ook als je van plan bent met een ander houtsoort te gaan bouwen kan je de houtteer gebruiken om je constructie te beschermen.