Actuele levertijden:  Voor 12:00 uur besteld, levering na 2 werkdagen

Vlonderschroeven

5 producten

per pagina

5 producten

per pagina

Vlonderschroeven

Zoals de naam al zegt zijn vlonderschroeven schroeven die speciaal gemaakt zijn voor de bevestiging van vlonderplanken. De schroeven worden daarom ook wel terrasschroeven genoemd. Bij Douglas-Hout.nl hebben we diverse soorten vlonderschroeven in het assortiment. Zo vind je altijd de vlonderschroeven die jij nodig hebt voor jouw terras.

Wat zijn vlonderschroeven?

Vlonderplanken die je neerlegt als terras krijgen gedurende hun levensduur heel wat te verduren. Daarom is het belangrijk dat deze planken stevig vastgemaakt worden. Daarvoor gebruik je speciale vlonderschroeven. Vlonderschroeven zijn sterk, robuust en kunnen de werking van de vlonderplanken gemakkelijk aan. Onze vlonderschroeven zijn bovendien voorzien van een speciale kop met freesribben, waardoor ze mooi in de vlonder verzinkt. Hiermee krijg je de mooiste afwerking en kun je er van op aan dat jouw vlonder terras jarenlang sterk blijft.

Geen RVS vlonderschroeven, wel met AR coating

Vlonderschroeven worden buiten gebruikt en moeten daarom bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden. De schroeven mogen niet gaan roesten, omdat dit de sterkte van de verbinding flink kan aantasten. Daarom zijn veel vlonderschroeven van RVS gemaakt. Onze vlonderschroeven zijn dat niet. In plaats daarvan verkopen wij vlonderschroeven met een speciale anti-roest coating. Deze coating is beter roestbestendig dan RVS A2. Na een oppervlakte beschadiging herstelt de AR coating zichzelf. Hierdoor blijven de schroeven constant beschermd tegen corrosie. Naast vlonderschroeven met deze coating hebben we ook andere schroeven met AR coating in het assortiment.

Het juiste formaat vlonderschroeven kiezen

Bij Douglas-Hout.nl vind je vlonderschroeven in diverse formaten. De schroeven hebben allemaal dezelfde diameter, maar verschillen in lengte. Om te bepalen welke vlonderschroef het meest geschikt is voor jouw project, kijk je naar de dikte van de vlonderplanken. Om de lengte van de schroef te bepalen, kun je de volgende vuistregel gebruiken: vermenigvuldig de dikte van de plank met 2. Voor een vlonderplank van 3 centimeter dik, kies je dus een vlonderschroef met een lengte van 60 millimeter. Zo weet je zeker dat de schroef voldoende lengte heeft om de plank stevig vast te zetten.

Vragen? Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over de verschillende formaten vlonderschroeven of wil je meer weten over onze andere producten? Twijfel dan niet en neem contact met ons op. We hebben veel ervaring met uiteenlopende projecten en adviseren je graag. Ook kun je bij ons terecht voor andere producten voor je project. Van houten planken tot aan bouwbenodigdheden, we hebben het allemaal. Zo haal je gemakkelijk alles wat je nodig hebt in huis.

Vlonderschroeven
Wat is een vlonderschroef?

De vlonderschroef is een universele buitenschroef die ideaal is voor gebruik buiten. De schroeven zijn voorzien van een speciale kop met freesribben zodat ze mooi in de vlonder verzinken.

Zijn vlonderschroeven roestbestendig?

Ja! De vlonderschroeven zijn voorzien van een AR-coating. Deze coating sluit zichzelf weer af na oppervlaktebeschadiging. Hiermee zorgt de coating voor permanente corrosiebescherming.

Kan ik vlonderschroeven ook gebruiken voor hardhout?

Ja, dat kan! Vlonderschroeven zijn ook geschikt voor o.a. Azobé, Bangkirai en Massaranduba.