Actuele levertijden:  Voor 12:00 uur besteld, levering na 2 werkdagen

Douglas Zweeds Rabat

3 producten

per pagina

3 producten

per pagina

Douglas Zweeds Rabat

Zweeds Rabat is een type plank dat je voor diverse projecten kunt gebruiken. De vorm van de plank maakt dat het makkelijk is om ermee te werken én zorgt voor een mooie afwerking van jouw project.

 

Werken met Zweeds Rabat van Douglas hout

Douglas Zweeds Rabat kun je onder andere gebruiken voor schuttingen, tuinhuisjes, overkappingen en gevelbekleding. Zweeds Rabat is gebaseerd op het principe van een potdekselplank, maar door de extra uitsparing creëer je met Zweeds Rabat een nog strakker effect. Bij Douglas-Hout.nl vind je Zweeds Rabat van Douglas hout. Hiermee profiteer je van de voordelen van Zweeds Rabat én de geweldige eigenschappen van Douglas hout. We hebben een uitgebreid assortiment Zweeds Rabat van Douglas hout en leveren op aanvraag ook maatwerk.

 

Wat is Douglas Zweeds Rabat?

Bij Zweeds Rabat wordt gebruik gemaakt van het potdeksel principe. Maar waar bij normaal potdekselen rechte planken worden gebruikt, heeft een Zweeds Rabat plank een sponning. Deze uitsparing zorgt ervoor dat de planken gemakkelijk in en over elkaar heen vallen. Hierdoor krijgt het landelijk effect en heeft het hout ook nog ruimte om in de hoogte te werken. Dat zorgt ervoor dat het resultaat jaar in jaar uit strak blijft. Dat, gecombineerd met de lange levensduur van Douglas hout, maakt dat Douglas Zweeds Rabat een goede keuze is voor diverse projecten.  zoals schuttingen, plantenbakken, schuren en veranda’s.

 

Een lange levensduur en veel mogelijkheden

Douglas hout is een erg sterke naaldhoutsoort. Het heeft een levensduur van zo’n 10 tot 15 jaar en is geschikt voor diverse toepassingen. Het hout heeft een roodbruine kleur, maar onbehandeld hout kan na verloop van tijd vergrijzen. Als je dit niet wilt, moet je het hout beitsen of verven. Ook hebben we Douglas Zweeds Rabat zwart in het assortiment. Deze onderdelen zijn al behandeld, waardoor je dit niet meer zelf hoeft te doen. Bij Douglas Zweeds Rabat is de zichtzijde fijnbezaagd, terwijl de achterzijde van het hout geschaafd wordt. Het fijnbezaagde hout heeft een robuust uiterlijk, terwijl het geschaafde hout machinaal glad gemaakt is.

 

Hulp bij het kiezen van Douglas Zweeds Rabat

Wil jij ook aan de slag met Douglas Zweeds Rabat, maar heb je nog vragen over deze producten? Neem dan contact met ons op. Ook voor advies staan wij altijd voor je klaar. Wil je graag Douglas Zweeds Rabat in een afwijkend formaat? Ook maatwerk kan via onze website besteld worden. Daarnaast bestel je eenvoudig andere benodigde onderdelen, zoals Douglas planken, mee.  Zo haal je gemakkelijk alles in huis wat jij nodig hebt voor je volgende project.

 

Douglas zweeds rabat
Wat is de werkende breedte van Douglas Zweeds Rabat?

De werkende breedte, oftewel het zichtbare deel van de plank wanneer de delen gemonteerd zijn, is 125mm/175mm.

Wat is het verschil tussen Rabat en Zweeds Rabat?

Bij Zweeds Rabat verloopt de dikte van 12mm tot 26mm. Hierdoor ontstaat bij het plaatsen een potdeksel-effect. Dit is bij enkel Rabat niet het geval.

Is Zweeds Rabat zwart gespoten of gedompeld?

Ons Zweeds Rabat zwart is twee keer rondom gespoten.