Actuele levertijden:  Voor 12:00 uur besteld, levering na 2 werkdagen

Hardhout

3 producten

per pagina

3 producten

per pagina

Azobé hardhouten palen

Douglas hout is een van de hardste Europese naaldhoutsoorten. Het heeft een levensduur van zo’n 10 tot 15 jaar. Daarmee is het goed alternatief voor hardhouten producten. Wil jij in jouw bouwproject toch wat hardhouten elementen gebruiken? Bij Douglas-Hout.nl vind je hardhouten palen en regels, die uitstekend te combineren zijn met elementen van Douglas hout.

 

De eigenschappen van Azobé hardhout

De hardhouten producten die je bij Douglas-Hout.nl vindt, zijn gemaakt van Azobé. Azobé is een bijzonder harde houtsoort met een donkerbruine kleur. Dat maakt het hout erg geschikt om te gebruiken in fundatiepalen en -regels. Daarom wordt Azobé veel gebruikt als onderliggers voor vlonders en regelwerk voor op de grond. Azobé palen zijn erg geschikt als palen voor schuttingen. Het Azobé heeft een hoge duurzaamheidsklasse en gaat tot wel 25 jaar mee. We hebben de hardhouten regels zowel ruw als geschaafd in het assortiment. Zo kies je zelf wat het beste bij jouw project past. Na verloop van tijd zal Azobé hout, net als Douglas hout, gaan vergrijzen. Dit heeft geen invloed op de levensduur van het hout. Als je dit liever niet hebt, kun je het hout behandelen met speciale olie.

 

Combineer hardhout met Douglas hout

Azobé hardhout is erg stevig en heeft een lange levensduur. Hierdoor is het hout ook wat duurder dan Douglas hout. Daarom kan het een goede keuze zijn om deze houtsoorten te combineren. Gebruik bijvoorbeeld voor de fundering hardhouten regels en werk het geheel af met Douglas vlonderplanken. Zo bespaar je op de kosten en profiteer je van de mooie eigenschappen van beide houtsoorten.

 

Standaard maten of maatwerk

Van de Azobé hardhouten producten hebben we standaard een aantal maten in het assortiment. Heb jij voor jouw project een andere maat nodig? Vraag dan maatwerk aan via onze webshop. We horen graag wat we voor je kunnen betekenen en bekijken per aanvraag wat wij kunnen realiseren.

 

Advies over de juiste (Douglas) houten producten

Twijfel je erover of je het beste hardhouten regels of palen kunt gebruiken of dat Douglas palen of regels een betere keuze zijn? Wil je advies over het combineren van verschillende houtsoorten? Of wil je meer informatie over een bepaald product? Neem dan contact met ons op. We horen graag voor welke klus uitdaging je staat en waar we je mee mogen helpen. Met ons ruime assortiment en de mogelijkheid tot het leveren van maatwerk, vinden we voor elk probleem een passende oplossing.

Azobé hardhout
Welk soort hardhout verkopen jullie?

Wij verkopen Azobé hardhout. Azobé is bijzonder sterk, heeft een lange levensduur en kan goed tegen vochtige omstandigheden.

Waar gebruik je hardhout voor?

De hardhouten palen worden veel gebruikt als basis voor een schutting of hekwerk. De hardhouten regels kan je gebruiken als onderliggers voor een vlonder of als regelwerk. Azobé hardhout kan goed tegen vochtige omstandigheden.

Hoe lang gaat hardhout mee?

Hardhout heeft duurzaamheidsklasse 1 en kan tot wel 25 jaar mee.