Actuele levertijden:  Voor 12:00 uur besteld, levering na 2 werkdagen

Douglas-Hout.nl: de kracht van de natuur

Douglas-Hout.nl maakt sinds 2012 het verschil met een compleet assortiment hout en accessoires, een grote voorraad én snelle levering. Vanuit het centraal gelegen Ede bedienen we particulieren, tuinspecialisten en groothandels in binnen- en buitenland. Wij leveren zowel standaard maten (2-6 meter) als maatwerk.

Duurzaam

Ons Douglas hout is afkomstig van Douglassparren uit verantwoord beheerde bossen in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Bossen waar de natuur en het milieu op één staan en voor iedere gekapte boom nieuwe exemplaren worden aangeplant.

Douglas hout valt in Duurzaamheidsklasse 3. Dat betekent dat het onbehandeld gemiddeld 10-15 jaar meegaat, als direct grondcontact wordt vermeden. Langer dan bijvoorbeeld vuren dat met een levensduur van 5-10 jaar in Duurzaamheidsklasse 4 valt. Bijkomend voordeel van Douglas hout is dat het niet geïmpregneerd hoeft te worden met stoffen die het milieu schaden.

 
Sterk en Veelzijdig

Douglas hout behoort tot de hardste Europese houtsoorten. Dankzij de sterkte van het hout, is het zowel binnen als buiten breed toepasbaar. Van schutting tot veranda en van vloer tot gevelbekleding.

Natuurproduct met scheuren en barstjes

Douglas hout is een echt natuurproduct met een natuurlijk vochtigheidsgehalte. Schrik niet als bij het indrogen scheuren en barstjes ontstaan. Die geven het hout juist nóg meer karakter. Over de constructie hoeft u zich geen zorgen te maken. De werking van het Douglas hout beïnvloedt de constructieve eigenschappen niet.

Bepaal zelf de uitstraling

Douglas Hout heeft van nature een roodbruine kern en geelachtig spinthout. Onbehandeld verkleurt het hout langzaam naar grijs-blauw. Het mooie is dat u bij Douglas-Hout.nl zelf de uitstraling van het hout bepaalt. Kiest u voor ruw of geschaafd? En welke kleur heeft uw voorkeur? Bij Douglas-Hout.nl heeft u veel te kiezen.