Actuele levertijden:  Voor 12:00 uur besteld, levering na 2 werkdagen

Paalhouders

4 producten

per pagina

4 producten

per pagina

Douglas paalhouders

Voor het stevig bevestigen van douglas houten palen zijn paalhouders ideaal. Met name bij het realiseren van lichtere constructies, zoals een schutting, is een paalhouder een goede keuze. Bij Douglas-Hout.nl hebben we een geschikte paalhouder voor elke klus. Zo leg je een stevige fundering waar je op kunt bouwen.

Wat is een Douglas paalhouder?

Een Douglas paalhouder is een stevige paalhouder die geschikt is voor het maken van een stevige fundering voor een constructie van Douglas hout. De verzinkte paalhouders zijn solide en zorgen ervoor dat de constructie niet kan omwaaien of omvallen. Je bevestigt de paalhouder met de lange punt in de grond. Hiervoor hoef je slechts een klein gat te graven. Bovendien kun je deze paalhouders heel gemakkelijk recht neerzetten. Hierdoor komen jouw schuttingpalen netjes recht te staan en geniet jij straks van een waterpas schutting. Ook voor het bouwen van een pergola zijn paalhouders een goede keuze.

Kies het juiste formaat paalhouder

Niet alle Douglas palen hebben hetzelfde formaat. Daarom zijn ook de paalhouders in diverse maten verkrijgbaar. Je kiest de paalhouder op basis van het formaat van jouw houten palen. We hebben de paalhouders in een aantal standaard maten op voorraad. Hiermee kun je de meeste Douglas palen uitstekend bevestigen. Doordat de palen in de paalhouder als het ware boven de grond zweven, beschermen de paalhouders het hout ook nog eens tegen vocht en schimmel.

Paalhouders of betonpoeren?

Net zoals paalhouders zijn betonpoeren geschikt voor het leggen van een stevige fundering.  Betonpoeren zijn echter een stuk groter dan paalhouders. Dit zorgt ervoor dat een fundering van betonpoeren nog meer kan hebben dan een fundering met paalhouders. Daar staat tegenover dat je voor het gebruik van betonpoeren veel grotere gaten moet graven. Daarom raden wij aan om betonpoeren te kiezen voor grote en zware projecten, zoals tuinhuisjes, overkappingen en veranda’s. Paalhouders zijn een uitstekende keuze bij kleinere projecten, zoals de aanleg van een schutting of een pergola.

Hulp bij het kiezen van de juiste producten

Twijfel jij over welke paalhouder de beste keuze is voor jouw project? Of zoek je de ideale match tussen paalhouders en Douglas palen? Neem dan gerust contact met ons op. We hebben veel ervaring met uiteenlopende projecten en adviseren je graag over de diverse mogelijkheden. Ook als je in ons assortiment niet meteen kunt vinden wat je zoekt, helpen we je verder. We leveren voor veel producten maatwerk, dus we horen graag wat we voor je kunnen betekenen.

Paalhouders
Kan ik beter paalhouders of betonpoeren gebruiken voor mijn schutting?

Paalhouders kan je goed gebruiken bij de wat lichtere constructies, zoals een schutting. Voor de zwaardere constructie, zoals bijvoorbeeld een overkapping, gebruik je betonpoeren.

Hoe plaats je een paalhouder?

Na het graven van een klein gat, bevestig je de paalhouder met de lange punt in de grond en schep je er zand omheen. Zodra alles goed waterpas staat, plaats je de paal in de paalhouder.

Waar gebruik je een paalhouder voor?

De paalhouder is de basis van jouw lichtere bouwprojecten. Het geeft je schutting, hek of pergola de nodige stevigheid. Het gebruik van een paalhouder voorkomt ook dat de paal in direct contact komt met de grond waardoor de paal langer mee gaat.