Actuele levertijden:  Voor 12:00 uur besteld, levering na 2 werkdagen

Douglas Schoren

15 producten

per pagina

15 producten

per pagina

Douglas schoren

Schoren zijn een belangrijk onderdeel van je houten constructie. Schoren van Douglas hout gaan tot wel 15 jaar mee en zijn dus een goede basis voor jouw project.

 

Houten schoren voor extra stevigheid

Bij het maken van een houten bouwconstructie zijn houten schoren onmisbaar. Douglas schoren geven uw bouwconstructie extra stevigheid. Ook zorgen de schoren ervoor dat de constructie niet scheef gaat trekken. Bovendien zijn de schoren ook te gebruiken om een nostalgische uitstraling te creëren. Zo komt een Douglas schoor te pas bij het maken van een veranda, maar ook bij schuren, overkappingen en andere houten constructies. Bij Douglas-Hout.nl hebben we diverse maten schoren te koop. Zo vind je altijd de houten schoren die jouw bouwproject ondersteunen.

 

De voordelen van Douglas schoren

Douglas hout is een erg geliefde houtsoort. Dat is ook niet gek als je weet welke eigenschappen dit hout heeft. Niet alleen heeft het hout een prachtige roodbruine kleur en is het erg stevig, ook heeft Douglas hout een lange levensduur. Het hout gaat gemakkelijk zo’n 10 tot 15 jaar mee. Dat maakt dit hout erg geschikt voor allerlei toepassingen. Als je het Douglas hout onbehandeld gebruikt, zal het hout gaan vergrijzen. Als je dit liever niet hebt, is het goed mogelijk om het hout te beitsen of te lakken. Douglas hout wordt veel gebruikt voor bouwprojecten in de tuin, bijvoorbeeld voor vlonders, tuinhuisjes en pergola’s.

 

Douglas schoren kiezen

Bij het kiezen van Douglas schoren kijk je naar twee belangrijke aspecten. Allereerst is het belangrijk om te bepalen of je geschaafd of fijnbezaagd hout wilt. Geschaafd Douglas hout wordt machinaal glad gemaakt. Hierdoor is het eenvoudiger te verven of te beitsen. Fijnbezaagd Douglas hout heeft juist een robuuste en natuurlijke uitstraling. Vervolgens kies je het juiste formaat Douglas schoren voor jouw project. Bij Douglas-Hout.nl kies je uit een ruim assortiment Douglas schoren. Heb je bijvoorbeeld een Douglas schoor van 50x100x650mm nodig, of kies je voor een grote Douglas schoor van 150x150x750mm? Deze en andere afmetingen hebben wij op voorraad en leveren we snel bij jou thuis. Kun je het juiste formaat Douglas schoor niet bij ons vinden? Bij ons kun je ook eenvoudig maatwerk aanvragen.

 

Alles voor jouw houten bouwproject

Naast Douglas schoren vind je bij ons ook nog andere Douglas houten producten. Bijvoorbeeld Douglas palen, maar ook Zweedse Rabat en balken, behoren tot de mogelijkheden. Zo bestel je gemakkelijk alle onderdelen die jij nodig hebt voor jouw volgende bouwproject. Heb je nog vragen over onze producten en wil je wat advies? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Douglas schoren
Wat zijn schoren?

Schoren zijn schuin geplaatste balken die zorgen voor extra stevigheid van een bouwconstructie.

Waarom plaats je een schoor?

Met schoren verstevig je jouw bouwconstructie en voorkom je scheef trekken. Schoren zijn niet alleen functioneel, maar geven jouw project ook een landelijke uitstraling.

Wat kan ik gebruiken om een schoor te bevestigen?

Hiervoor gebruik je tellerkopschroeven. De lengte die je nodig hebt is afhankelijk van de maat van de schoor. Heb je hulp nodig bij het bepalen van de juiste lengte? Aarzel niet en neem contact met ons op. We helpen je graag verder.