Actuele levertijden:  Voor 12:00 uur besteld, levering na 2 werkdagen

Ben je op zoek naar een duurzame plank voor jouw buitenproject? Dan is onze sponningplank een uitstekende keus. Met een geschaafde en een fijnbezaagde zijde kan je bovendien kiezen welke kant je in het zicht plaatst.

Specificaties van Douglas sponningplank 20x175mm WB

 • Dikte: 20mm (2cm)
 • Werkende breedte: 175mm (17,5cm)
 • Lengte: 200, 250, 300, 400, 500 en 600cm
 • Bewerking: één zijde fijnbezaagd, één zijde geschaafd

Eigenschappen van Douglas sponningplank

Wil jij een schutting of poort maken zonder doorkijk? Dan is deze sponningplank ideaal. Dankzij de overlappende delen kunnen de planken strak tegen elkaar aan worden gemonteerd en ontstaat er een mooi dicht geheel. De sponningplank is voorzien van een geschaafde zijde en een fijnbezaagde zijde. Heb je een voorkeur voor een landelijke uitstraling? Gebruik dan de fijnbezaagde kant als zichtzijde. Kies je liever voor modern en strak? Gebruik dan de geschaafde kant als zichtzijde.

Eén van de grote voordelen van Douglas Planken is de levensduur. Met onbehandeld Douglas hout kan je 10 tot 15 jaar genieten van je bouwproject. Wil je de mooie roodbruine kleur van vers Douglas hout behouden? Kies er dan voor de sponningplanken te behandelen met Remmers beits HK-Lazuur Douglas RC-190 2,5 ltr.

Combineer de sponningplank met andere Douglas producten

Bij Douglas-hout.nl bestel je gemakkelijk alle onderdelen die je nodig hebt om jouw project te realiseren. Zo vind je bij ons naast sponningplanken ook Douglas Palen in verschillende maten. En ook voor schroeven en Deur Beslag ben je bij ons aan het juiste adres.

Wil je aan het werk met onze sponningplanken, maar heb je nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.


Meer informatie
Houtbewerking Fijnbezaagd
Prijs per meter € 3,69 incl. BTW
Houtsoort Douglas hout
Afmeting20x175mm (2x17.5cm)
CategorieDouglas Planken

Douglas sponningplank 20x175mm WB | 1-zijde geschaafd

Douglas sponningplank 20x175mm WB | 1-zijde geschaafd aanpassen
Soort
Fijnbezaagd
Zwart
Lengte (meters)
2
2.5
3
4
5
6
Meter prijs:0,00

* Verplichte velden

€ 7,38 € 6,10

Uw aanpassing
111102017520
Douglas sponningplank 20x175mm WB | 1-zijde geschaafd

Op voorraad

Samenvatting bestelling
  •  

   Gratis bezorging Bij bestelling vanaf € 2.500,-

  •  

   Top kwaliteit douglas hout Sterk, duurzaam en betaalbaar

  •  

   Artikelen op maat gezaagd Uw maatwerk door ons te realiseren

  Wat is een sponningplank?

  Een sponningplank is een plank waarbij aan beide zijkanten een lip zit, bij de ene kant bovenaan en aan de andere kant onderaan. Door de sponningplanken over elkaar (lip over lip) te leggen kunnen ze heel eenvoudig strak tegen elkaar aan worden gemonteerd. Door de overlappende delen ontstaat mooie dichte aftimmering.

  Waarvoor worden Douglas houten sponningplank 20 x 175 mm gebruikt?

  De Douglas sponningplank 20 x 175 mm wordt vaak gebruikt als dakbeschot of andere aftimmeringen. Sponningplanken zijn ook goed te gebruiken als verticale schuttingplank of voor deuren. Het grote voordeel is dat er geen doorkijk ontstaat omdat de naden dicht zijn.

  Douglas hout is een sterke houtsoort

  Wist u dat Douglas hout de sterkste Europese naaldhoutsoort is die er bestaat? Douglas-hout gaat ook minimaal 10 tot 15 jaar mee. Daarom wordt Douglashout veel gebruikt voor toepassingen buitenshuis. De mooie roodbruine kleur van het hout wordt vaak niet behandeld en verkleurt na verloop van tijd naar een blauwgrijze tint. Om dat te voorkomen kunt u beits of impregneer gebruiken om het Douglas-hout mee te bewerken. Deze beitsen en teer vindt u ook in de webshop van Douglas-hout.nl.

  Douglas sponningplank 20 x 175 mm bewerken

  Afhankelijk van waar u de Douglas sponningplank 20 x 175 mm voor nodig heeft kunnen de Douglashouten sponningplank 20 x 175 mm op verschillende manieren bewerkt worden. Geschaafd Douglas-hout wordt machinaal glad gemaakt, waardoor het Douglas hout goed te bewerken is en geschikt is om te verven of beitsen. Fijnbezaagd hout heeft een robuustere uitstraling en wordt vaak gebruikt bij buitenklussen, zoals overkapping en veranda’s. De sponningplank 20 x 175 mm wordt bij ons standaard aan één zijde geschaafd en aan één zijde fijnbezaagd. Zo kunt u altijd zelf kiezen welke zijde u gebruikt en in het zicht laat. De sponningplank 20 x 175 kunnen wij ook voor u op maat zagen. Dit kunt u gemakkelijk via onze afkortmodule aangeven bij uw bestelling.