Actuele levertijden:  Voor 12:00 uur besteld, levering na 3 werkdagen
Meer informatie
Lengte (meter)2
Prijs per meter € 3,87 incl. BTW
Houtbewerking Fijnbezaagd
Afmeting20x175mm (2x17.5cm)
CategorieDouglas Planken

Douglas sponningplank 20x175mm WB

Douglas sponningplank 20x175mm WB aanpassen
Soort
Fijnbezaagd
Lengte (meters)
2
2.5
Meter prijs:0,00

* Verplichte velden

€ 7,74 € 6,40

Uw aanpassing
111102017520
Douglas sponningplank 20x175mm WB

Op voorraad

Samenvatting bestelling
  •  

   Gratis bezorging Bij bestelling vanaf €1750,-

  •  

   Top kwaliteit douglas hout Sterk, duurzaam en betaalbaar

  •  

   Artikelen op maat gezaagd Uw maatwerk door ons te realiseren

  Wat is een sponningplank?

  Een sponningplank is een plank waarbij aan beide zijkanten een lip zit, bij de ene kant bovenaan en aan de andere kant onderaan. Door de sponningplanken over elkaar (lip over lip) te leggen kunnen ze heel eenvoudig strak tegen elkaar aan worden gemonteerd. Door de overlappende delen ontstaat mooie dichte aftimmering.

  Waarvoor worden Douglas houten sponningplank 20 x 175 mm gebruikt?

  De Douglas sponningplank 20 x 175 mm wordt vaak gebruikt als dakbeschot of andere aftimmeringen. Sponningplanken zijn ook goed te gebruiken als verticale schuttingplank of voor deuren. Het grote voordeel is dat er geen doorkijk ontstaat omdat de naden dicht zijn.

  Douglas hout is een sterke houtsoort

  Wist u dat Douglas hout de sterkste Europese naaldhoutsoort is die er bestaat? Douglas-hout gaat ook minimaal 10 tot 15 jaar mee. Daarom wordt Douglashout veel gebruikt voor toepassingen buitenshuis. De mooie roodbruine kleur van het hout wordt vaak niet behandeld en verkleurt na verloop van tijd naar een blauwgrijze tint. Om dat te voorkomen kunt u beits of impregneer gebruiken om het Douglas-hout mee te bewerken. Deze beitsen en teer vindt u ook in de webshop van Douglas-hout.nl.

  Douglas sponningplank 20 x 175 mm bewerken

  Afhankelijk van waar u de Douglas sponningplank 20 x 175 mm voor nodig heeft kunnen de Douglashouten sponningplank 20 x 175 mm op verschillende manieren bewerkt worden. Geschaafd Douglas-hout wordt machinaal glad gemaakt, waardoor het Douglas hout goed te bewerken is en geschikt is om te verven of beitsen. Fijnbezaagd hout heeft een robuustere uitstraling en wordt vaak gebruikt bij buitenklussen, zoals overkapping en veranda’s. De sponningplank 20 x 175 mm wordt bij ons standaard aan één zijde geschaafd en aan één zijde fijnbezaagd. Zo kunt u altijd zelf kiezen welke zijde u gebruikt en in het zicht laat. De sponningplank 20 x 175 kunnen wij ook voor u op maat zagen. Dit kunt u gemakkelijk via onze afkortmodule aangeven bij uw bestelling.