Actuele levertijden:  Voor 12:00 uur besteld, levering na 2 werkdagen

Deze eindstaander is voorbewerkt met een sleuf van 30mm breed en 20mm diep aan één zijde. Combineer de paal met hoekstaanders, tussenstaanders en blokhutprofielen en geniet snel van jouw nieuwe bouwproject.

Specificaties van Douglas eindstaander 120x120mm t.b.v. snelbouw 3m

 • Dikte: 120mm (12cm)
 • Breedte: 120mm (12mm)
 • Lengte: 300cm
 • Bewerking: fijnbezaagd

Waarvoor gebruik je een Douglas eindstaander?

Deze eindstaander is aan één zijde voorzien van een sleuf. Wanneer je de einstaander combineert met blokhutprofielen en de andere palen uit ons Douglas Bouwsysteem, heb je in een handomdraai een mooi project neergezet.

De blokhutprofielen die je gebruikt bij het snelbouwsysteem zijn 28mm dik en schuif je gemakkelijk in de sleuven.

Eigenschappen van de Douglas eindstaander

Douglas hout is makkelijk om mee te werken en één van de hardste Europese naaldhoutsoorten. Het is een houtsoort waar je lang plezier van beleeft. Je bouwproject van Douglas hout gaat zo’n 10 tot 15 jaar mee.

Kies je ervoor het hout niet te behandelen, dan vergrijst het na verloop van tijd. Wil je liever de warme kleur van vers Douglas hout behouden? Behandel het hout dan met Remmers beits HK-Lazuur Douglas RC-190. Een hele andere kleur kan natuurlijk ook! Wij hebben verschillende Kleur Beitsen in ons assortiment.

Vermijd direct contact met de grond. Kies er bijvoorbeeld voor om het deel van de paal dat de grond in gaat te behandelen met teer. Een andere optie is gebruik maken van een paalpunt of betonpoer.

Advies nodig over de Douglas eindstaander?

Ga je aan de slag met het Bouwsysteem? Goede keus! Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag met een passend advies!

Meer informatie
Houtbewerking Snelbouw 120x120mm
Prijs per meter € 13,32 incl. BTW
Houtsoort Douglas hout
Afmeting120x120mm (12x12cm)
CategorieDouglas Bouwsysteem

Douglas eindstaander 120x120mm t.b.v. snelbouw 3m

Douglas eindstaander 120x120mm t.b.v. snelbouw 3m aanpassen
Lengte (meters)
3
Meter prijs:0,00

* Verplichte velden

€ 39,97 € 33,03

Uw aanpassing
119102121230
Douglas eindstaander 120x120mm t.b.v. snelbouw 3m

Op voorraad

Samenvatting bestelling
  •  

   Gratis bezorging Bij bestelling vanaf € 2.500,-

  •  

   Top kwaliteit douglas hout Sterk, duurzaam en betaalbaar

  •  

   Artikelen op maat gezaagd Uw maatwerk door ons te realiseren

  Waar wordt een Douglas eindstaander 120x120mm voor gebruikt?

  De Douglas houten eindstaanders 120x120mm worden gebruikt voor snelbouw. De eindstaanders hebben één sleuf, waardoor ze te gebruiken zijn als eindpaal bij uw bouwproject. Deze eindstaanders van Douglas hout zijn zeer geschikt voor schuttingen, blokhutprofielen en vele andere doeleinden. Eigenlijk kunt u met Douglas hout eindstaanders 120x120mm alle kanten op.

  Overige producten voor de snelbouw

  Naast deze Douglas houten eindstaanders 120x120mm hebben wij nog meer producten voor de snelbouw in ons assortiment. In onze webshop vindt u ook de Douglas hoekstaander 120x120mm, de Douglas tussenstaander 120x120mm en de Douglas regel 50x70mm. Zo wordt het nog eenvoudiger om uw bouwproject snel te realiseren.

  Lange levensduur

  Douglas hout gaat minimaal 10 tot 15 jaar mee en heeft een prachtige roodbruine kleur. Een Douglas houten eindstaander eindstaanders 120x120mm wordt vaak onbehandeld toegepast. Na verloop van tijd zal het Douglas hout in de buitenlucht vergrijzen. Dit is een natuurlijk proces en het heeft geen invloed op de levensduur van Douglashout. Je kunt Douglas hout eindstaander ook behandelen met bijvoorbeeld beits of teer. Beitsen en teer vindt u ook bij Douglas-hout.nl.

  Fijnbezaagd vs Geschaafd

  Douglas hout kan op verschillende manieren bewerkt worden. Fijnbezaagd hout heeft een robuust en natuurlijk uiterlijk en wordt daarom vaak gebruikt bij veranda’s en overkappingen. Gebruik bij het verven of beitsen een grovere kwast. Geschaafd hout wordt machinaal glad gemaakt door een schaaf. Hierdoor is het hout goed te bewerken en is het geschikt om te verven of beitsen. Met geschaafd hout geeft u uw bouwproject een strakkere uitstraling. De Douglas eindstaanders 120x120mm zijn fijnbezaagd.

  Alle soorten en maten Douglas hout

  Bij Douglas-hout.nl vindt u een uitgebreid assortiment aan Douglashout in verschillende afmetingen. Daarnaast vindt u hier ook andere producten van Douglas hout, zoals palen, planken, balken, Zweeds rabat enzovoorts. Deze zijn eenvoudig te bestellen op Douglas-hout.nl. Zit de door u gewenste afmeting er niet tussen? Wij leveren ook maatwerk. Maatwerk is eenvoudig te bestellen via de webshop.