Actuele levertijden:  Voor 12:00 uur besteld, levering na 2 werkdagen

Onze blokhutprofielen zijn voorzien van een mes en groef verbinding en worden veel gebruikt in combinatie met ons Douglas Bouwsysteem. Je kunt de blokhutprofielen gebruiken voor onder andere een schutting of als dakbeschot, wandbekleding of vloer.

Specificaties van Douglas blokhutprofiel 28x180mm WB

 • Dikte: 28mm (2,8cm)
 • Werkende breedte: 180mm (18cm)
 • Lengte: 200, 250, 300, 400 en 500cm
 • Bewerking: geschaafd

Eigenschappen van Douglas blokhutprofiel

Douglas hout gaat onbehandeld 10 tot 15 jaar mee. Het is één van de hardste Europese houtsoorten. Wanneer je ervoor kiest om de blokhutprofielen niet te behandelen met beits, zal het na verloop van tijd vergrijzen. Wil je dit voorkomen? Behandel de blokhutprofielen dan met Remmers beits HK-Lazuur Douglas RC-190 2,5 ltr. Hiermee blijft de oorspronkelijke roodbruine kleur behouden.

Combineer Douglas blokhutprofiel met het Douglas Bouwsysteem

Ons Douglas Bouwsysteem is gemakkelijk in gebruik en zeer veelzijdig. Je kunt het onder andere gebruiken om veranda’s, schuren en schuttingen mee te bouwen. In het bouwsysteem assortiment vind je naast de blokhutprofielen ook eindstaanders, hoekstaanders, tussenstaanders en regels. Allen voorzien van één of meerdere sleuven waardoor je de blokhutprofielen makkelijk tussen de staanders in kunt schuiven.

Advies over Douglas blokhutprofiel

De geschaafde blokhutprofielen zijn door ons machinaal bewerkt en daardoor glad. Deze gladde afwerking geeft een luxe en strakke uitstraling.

Wil jij gebruik gaan maken van onze blokhutprofielen, maar heb je nog vragen? We staan voor je klaar! Neem gerust contact met ons op.


Meer informatie
Houtbewerking Geschaafd
Prijs per meter € 7,47 incl. BTW
Houtsoort Douglas hout
Afmeting 28x180mm (2.8x18cm)
CategorieDouglas Bouwsysteem
CategorieDouglas Planken

Douglas blokhutprofiel 28x180mm WB

Douglas blokhutprofiel 28x180mm WB aanpassen
Soort
Geschaafd
Lengte (meters)
2
2.5
3
4
5
Meter prijs:0,00

* Verplichte velden

€ 14,93 € 12,34

Uw aanpassing
112102818020
Douglas blokhutprofiel 28x180mm WB

Op voorraad

Samenvatting bestelling
  •  

   Gratis bezorging Bij bestelling vanaf € 2.500,-

  •  

   Top kwaliteit douglas hout Sterk, duurzaam en betaalbaar

  •  

   Artikelen op maat gezaagd Uw maatwerk door ons te realiseren

  Wat is een blokhutprofiel?

  Bij Douglas houten blokhotprofiel hebben de planken net als bij vellingdelen aan de ene kant een inkeping (groef) en aan de andere kant een rand. Deze schuiven perfect in elkaar waardoor u een strakke wand kunt opbouwen. Het grote voordeel is dat de Douglashouten blokhutprofielen van een mooie dikte zijn, waarmee ze geschikt zijn voor diverse doeleinden.

  Waar wordt een Douglas hout blokhutprofiel voor gebruikt

  Douglas houten blokhutprofielen worden veel gebruikt in combinatie met snelbouwsystemen. Ook dakbeschotten en wandaftimmeringen van veranda’s en schuren worden veel met blokhutprofiel gemaakt. Waar Douglas hout blokhutprofiel ook vaak voor gebruikt wordt is voor schuttingen, omdat de beide kanten van de plank identiek zijn en naadloos op elkaar aansluiten.

  Waarom een blokhutprofiel van Douglas hout gebruiken?

  Douglas hout is de sterkste Europese naaldhoutsoort die er bestaat. Douglas-hout gaat ook minimaal 10 tot 15 jaar mee. Daarom wordt Douglashout veel gebruikt voor toepassingen buitenshuis. De mooie roodbruine kleur van het hout wordt vaak niet behandeld en verkleurt na verloop van tijd naar een blauwgrijze tint. Dit zou u kunnen voorkomen door beits of impregneer te gebruiken om het Douglas hout mee te bewerken. Bekijk het assortiment in de webshop van Douglas-hout.nl.

  Douglas blokhutprofiel kopen

  Heeft u voor uw bouwproject een blokhutprofiel nodig? Voor veel klussen zijn Douglas-houten blokhutprofielen de beste optie. Op de website van Douglas-hout.nl vindt u Douglashouten blokhutprofiel. Onze blokhutprofielen zijn uit voorraad leverbaar en u vindt de Douglas houten blokhutprofiel standaard in verschillende afmetingen. Heeft u andere afmetingen nodig? Wij zagen de blokhutprofiel van Douglas hout ook op maat. Dit kunt u gemakkelijk via onze afkortmodule aangeven bij uw bestelling.

  Assortiment van Douglas-hout.nl

  Bij Douglas-hout.nl vindt u een uitgebreid assortiment aan bouwmaterialen zoals palen, planken zoals Douglas vlonderplanken, regels, schaaldelen, Zweeds Rabat enzovoorts van Douglas hout. Op onze vestiging in Ede hebben we een enorme voorraad Douglashout in verschillende maten en lengtes. U bestelt het eenvoudig en snel op Douglas-hout.nl