Actuele levertijden:  Voor 12:00 uur besteld, levering na 2 werkdagen

Met de geschaafde vellingdelen creëer je makkelijk een strakke afwerking. Ze zijn voorzien van mes en groef en vallen daardoor perfect in elkaar.

Specificaties van Douglas vellingdelen 18x175mm WB

 • Dikte: 18mm (1,8cm)
 • Werkende breedte: 175mm (17,5cm)
 • Lengte: 250, 300, 400 en 500cm
 • Bewerking: geschaafd

Eigenschappen van Douglas vellingdelen

De vellingdelen hebben aan de ene kant een inkeping en aan de andere kant een rand. Je klikt de delen daarmee mooi in elkaar. Vellingdelen zijn veelzijdige planken die voor verschillende projecten gebruikt kunnen worden. De planken zijn zeer geschikt om te gebruiken als dakbeschot of gevelbekleding, maar ook voor schuttingen, deuren of als lambrisering.

Douglas hout is perfect voor gebruik buitenshuis. Het is namelijk één van de sterkste Europese naaldhoutsoorten. Vers gezaagd Douglas hout heeft een mooie roodbruine kleur. Kies je ervoor de vellingdelen niet te behandelen met beits, dan zal de plank na verloop van tijd vergrijzen. Dit heeft geen invloed op de levensduur. Om de oorspronkelijke kleur te behouden kan je ervoor kiezen Remmers HK Lazuur te gebruiken. Je kan ook kiezen voor een hele andere kleur. Bij Douglas hout hebben we een ruim assortiment Kleur Beitsen.

Combineer Douglas vellingdelen met andere Douglas producten

Naast Douglas Planken vind je bij ons onder andere ook palen, regels en verschillende Douglas Accessoires. Alles wat je nodig hebt voor jouw project op één adres!

Maatwerk en advies

Wil je de vellingdelen graag afgekort hebben? Dat kan! Bij de Maatwerk opties kan je dit gemakkelijk aangeven. In onze machinale kunnen we naast afkorten ook voorboren en verbindingen zagen. Wil meer weten over de mogelijkheden? Of heb je nog vragen over het gebruik van vellingdelen? Neem dan contact met ons op. We horen graag van je!


Meer informatie
Houtbewerking Geschaafd
Prijs per meter € 4,22 incl. BTW
Houtsoort Douglas hout
Afmeting 18x175mm (1.8x17.5cm)
CategorieDouglas Planken

Douglas vellingdelen 18x175mm WB

Douglas vellingdelen 18x175mm WB aanpassen
Soort
Geschaafd
Lengte (meters)
2.5
3
5
Meter prijs:0,00

* Verplichte velden

€ 10,56 € 8,73

Uw aanpassing
112101819525
Douglas vellingdelen 18x175mm WB

Op voorraad

Samenvatting bestelling
  •  

   Gratis bezorging Bij bestelling vanaf € 2.500,-

  •  

   Top kwaliteit douglas hout Sterk, duurzaam en betaalbaar

  •  

   Artikelen op maat gezaagd Uw maatwerk door ons te realiseren

  Wat zijn vellingdelen?

  Vellingdelen zijn planken die op zo’n manier zijn vormgegeven, dat ze perfect in elkaar vallen. Aan de ene kant van de plank zit een inkeping (groef) en aan de andere kant van de plank zit een rand (mes). Bij het gebruik klikt het mes in de groef waardoor een strakke afwerking ontstaat. De planken zijn vervolgens te schroeven of spijkeren.

  Waar worden Douglas houten vellingdelen voor gebruikt?

  Omdat Douglashouten vellingdelen zo mooi in elkaar klikken worden ze vaak gebruikt voor wandaftimmeringen van de binnenzijden van bijvoorbeeld veranda's en schuren, maar ook voor vloeren. Douglas houten vellingdelen hebben zoveel mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan gevelbekleding, schuttingen, lambrisering en deuren. Ook worden ze vaak gebruikt als dakbeschotten. Door Douglas houten vellingdelen krijgt uw bouwproject een karakteristieke rustieke uitstraling.

  Douglas vellingdelen

  Heeft u voor uw bouwproject vellingdelen nodig? Voor veel klussen zijn Douglas-houten vellingdelen de beste optie. Op de website van Douglas-hout.nl vindt u Douglashouten vellingdelen. Onze vellingdelen zijn uit voorraad leverbaar en u vindt de Douglas houten vellingdelen standaard in verschillende afmetingen. Heeft u andere afmetingen vellingdelen nodig? Wij zagen de vellingdelen van Douglas hout ook op de door u gewenste lengte.

  Douglas hout is naaldhout

  Wist u dat Douglashout de sterkste Europese naaldhoutsoort is die er bestaat? Douglas-hout gaat ook minimaal 10 tot 15 jaar mee. Daarom wordt Douglas hout veel gebruikt voor toepassingen buitenshuis. De mooie roodbruine kleur van het hout wordt vaak niet behandeld en verkleurt na verloop van tijd naar een blauwgrijze tint. Om dat te voorkomen kunt u beits of impregneer gebruiken om het Douglas hout mee te bewerken. Deze beitsen en teer vindt u ook in de webshop van Douglas-hout.nl.

  Douglas hout kopen

  Bij Douglas-hout.nl vindt u een uitgebreid assortiment aan bouwmaterialen zoals palen, regels, schaaldelen, Zweeds Rabat en diverse soorten planken, waaronder de Douglas vlonderplank en nog veel meer. Op onze vestiging in Ede hebben we een enorme voorraad Douglashout in verschillende maten en lengtes. U bestelt het eenvoudig en snel op Douglas-hout.nl.